آیا واقعا در جیت کان دو 26 سبک کاربردی دنیا را را آموزش می دهند ؟

یکی از سوالاتی که در رابطه با جیت کان دو اصولی (JKD Concepts) برای بسیاری از افرادی مطرح می شود این است که آیا واقعا در جیت کان دو اصولی) 26 سبک آموزشی دنیا آموزش داده شده و آیا واقعا می توان 26 سبک آموزشی دنیا را در جیت کان دو اصولی فرا گرفت. دلیل مطرح شدن چنین سوالاتی، تبلیغاتی اشتباه بسیاری از مربیانی جیت کان دو اصولی می باشد؛ این مربیان جهت جذب بیشتر هنرجو، در تبلیغات خود از عباراتی مانند آموزش 26 سبک کاربردی دنیا و دیگر عبارات مشابه استفاده می کنند. غافل از اینکه استفاده از چنین عباراتی زمینه سوء استفاده را برای بعضی افرادی که درصدد تخریب جیت کان دو اصولی هستند مخصوصا طرفداران شاخه ی دروغین جیت کان دو واقعی (Original JKD) فراهم می آورد.

نگرش جیت کان دو اصولی (JKD Concepts) به یک مبارزه واقعی این است که یک درگیری، هرگز ایستا و یک شکل نبوده بلکه ماهیتی پویا دارد و امکان دارد در هر لحظه تغییر شکل داده و نوع مبارزه تغییر پیدا کند، برای مثال ممکن است درگیری از فاصله دور شروع شده و سپس به گلاویزی و درگیری در خاک کشیده شود. لذا در جیت کان دو اصولی (JKD Concepts)  جهت پوشش تمام حالت ها و زوایایی که ممکن است در یک درگیری خیابانی پیش آید، اصول سبک های رزمی ای مانند وینگ چان، بوکس، کیک بوکس فرانسوی، کیک بوکس تایلندی (موی تای)، جوجیتسو برزیلی، اسکریما و آرنیس و … آموزش داده می شوند.

اما نکته مهم این است که از آنجا که زمان و عمر آدمی محدود می باشد، در حقیقت امکان فراگیری 26 سبک دنیا بطور کامل، امکان پذیر نبوده و هیچ کدام از سبک های مذکور بطور کامل در جیت کان دو اصولی آموزش داده نمی شوند بلکه اصطلاحا الفبا این سیستم ها به هنرجویان آموزش داده می شود و هنرجویان پس از فراگیری الفبا و اصول این سبک ها قادر خواهند بود تکنیک های مورد نیاز خود را خلق نمایند.

در ادامه لازم است توضیحات بیشتری در رابطه با چیستی الفبا هر سبک ارائه شود.

تعریف الفبا هر سبک:

الفبا هر سبک به مجموعه اصولی اطلاق می گردد که پایه های تکنیکی آن سبک را تشکیل داده و تکنیک ها و تاکتیک های سبک بر اساس آن خلق می شوند.

تمامی سبک های رزمی یک سری الفبا و اصول پایه دارند و تکنیک های آنها بر پایه آن الفبا ایجاد می شوند، پس بنابراین کسی که بتواند الفبا و اصول پایه یک سیستم رزمی را فراگیرد، قادر خواهد بود بینهایت تکنیک ایجاد نماید.

این دقیقا مانند این است که به کودکی که تازه می خواهد خواندن و نوشتن را فراگیرد، در ابتدا الفبا و اصول زبان را یاد می دهند و پس از آن شخص به مرور قادر به خلق بینهایت کلمه (تکنیک) و جمله (تاکتیک) خواهد بود.

برای مثال قسمت اصلی الفبا سبک وینگ چان در فرم سیو نیم تائو آن گنجانده شده است و هنرجویان با یادگیری آن قادر به پیاده سازی تکنیک های آن می شوند. (برای مثال می توان به تئوری خط مرکزی و یا تئوری مرکز ثقل که جزو الفبا وینگ چان بوده و در دل فرم سیو نیم تائم می باشند اشاره کرد)

در جیت کان دو اصولی (JKD Concepts) نیز الفبا و اصول اصلی هر سبک با یک سری از تکنیک ها و تاکتیک های صد در صد کاربردی آموزش داده می شوند و پس از آن هنرجویان با تمرین فراوان قادر به خلق تکنیک ها و تاکتیک ها خواهند بود.

نویسنده :

سید مصطفی فتاحی

(هر گونه کپی برداری و استفاده از این مطلب و یا دیگر محتوای وب سایت، جهت آموزش،تکثیر و یا درج در سایت ها یا وبلاگ های دیگر غیرقانونی بوده و از لحاظ شرعی حرام می باشد، جهت استفاده از مطالب، باید با استفاده از قسمت تماس با ما وب سایت، با ما تماس برقرار کرده و نحوه ی استفاده از مطالب را به ما اطلاع دهید و هنگام استفاده از مطلب، منابع را به همراه درج لینک مستقیم ذکر نمایید.) 

دیدگاه شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.