دفاع شخصی واقعی

selfdefense

اگر بخواهیم تعریفی جامع و دقیق از دفاع شخصی ارائه کنیم می توانیم اینطور بگوییم که دفاع شخصی به مجموعه اقداماتی اطلاق می شود که فرد برای دفاع از خود در برابر خطرات انجام می دهد.

متاسفانه مدت بسیار زیادی است که در ایران اینطور جا افتاده است که دفاع شخصی به معنی توانایی اجرای تکنیک های قفل مفاصل می باشد. در بسیاری از اوقات در یک درگیری خیابانی واقعی، امکان استفاده از تکنیک های قفل مفاصل وجود ندارد. برای مثال چنانچه مهاجم از لحاظ حجم و قدرت عضلانی یا مهارت تکنیکی برتر باشد، امکان استفاده از تکنیک های قفل مفاصل در ابتدای درگیری بسیار کم می باشد.

همانطور که در تعریف دفاع شخصی اشاره شد، هرعملی که بتواند به دفاع از خود کمک کند، دفاع شخصی نام دارد. برای مثال استفاده از متدهای پیشگیری از خشونت، تکنیک های کوبنده، استفاده از سلاح های های سرد یا گرم یا سلاح های فی البداهه (مانند کیف و کفش و …) و هر عمل دیگری که بتواند به دفاع از خود کمک کند؛ دفاع شخصی به حساب می آید.

چرا دفاع شخصی؟

اغلب افراد ممکن است در طول زندگی خود در شرایطی قرار بگیرند که مجبور به دفاع از خود یا خانواده خود در مقابل دیگران شوند. در اینگونه مواقع چنانچه شخص، آمادگی لازم برای مقابله را نداشته باشد، احتمال آسیب دیدگی و عدم موفقیت در دفاع از خود بسیار زیاد می باشد.

جیت کان دو به عنوان یک سیستم کامل دفاع شخصی

از آنجا که جیت کان دو هنر رزمی ای است که بدون تعصب تمامی زوایای یک درگیری خیابانی را تحت پوشش قرار می دهد؛ لذا می توان جیت کان دو را یکی از برترین سیستم های دفاع شخصی دنیا نامید. زیرا در جیت کان دو، هنرجویان اصول هوشیاری، اجتناب از درگیری، درگیری در موقعیت ها و فاصله های مختلف نظیر درگیری در خاک، درگیری با سلاح های سرد، درگیری در مکان های کوچک و بسته مانند ماشین و … را فرا گرفته و در تمامی موقعیت ها قادر به دفاع از خود می باشند.

دفاع شخصی کاربردی

یکی از مهم ترین دلایل بوجود آمدن هنرهای رزمی در هزاران سال پیش، جنگ ها بوده اند و بطور کلی می توان گفت که تمامی هنرهای رزمی اصیل، ریشه در جنگ و نیاز ذاتی انسان به دفاع از خود دارند.

 امروزه یکی از معایب بزرگ بسیاری از سبک های رزمی و سیستم های دفاع شخصی نوین این است که تکنیک ها و تاکتیک های رزمی را صرف نظر از اینکه در چه شرایطی می توان از آنها استفاده کرد، به هنرجویان آموزش می دهند. این سبک ها هنرجویان را طوری پرورش می دهند که در صورت بروز یک درگیری یا دعوای خیابانی، تا حد امکان به حریف آسیب رسانده و حریف را از پای درآورند.

 در صورتی که در بسیاری از مواقع پس از بروز یک درگیری خیابانی، جدال پایان نیافته و کار به دادگاه کشیده شده و ممکن است شخصی که در درگیری خیابانی موفق به شکست حریف خود شده (علی رقم اینکه ممکن است قصد دفاع از خود را داشته و مقصر نباشد) در دادگاه محکوم به پرداخت دیه سنگین یا تحمل حبس و یا در موارد خاص محکوم به قصاص گردد و یا اینکه پس از درگیری خیابانی، شخص شکست خورده، تصمیم به انتقام گیری گرفته و دست به اقدامات خطرناک و جبران ناپدیری بزند. لذا چنانچه آموزش دفاع شخصی فقط محدود به آموزش یکسری تکنیک و تاکتیک درگیری های خیابانی باشد، دیگر نمی توان این نوع سیستم آموزشی را یک سیستم دفاع شخصی کامل به حساب آورد.

در دفاع شخصی کاربردی، در حین آموزش اصول دفاع شخصی، اصول هوشیاری (جهت پیشگیری از غافلگیری)، پیشگیری و اجتناب از خشونت، قوانین حقوقی درگیری های خیابانی، موقعیت سنجی و … به هنرجویان آموزش داده می شود تا حتی الامکان هنرجویان در معرض درگیری قرار نگرفته و در صورتی که هنرجویان در شرایطی قرار گرفتند که مجبور به استفاده از فنون رزمی شدند، طوری عمل نمایند که در دادگاه نیز پیروز باشند.

نویسنده: سید مصطفی فتاحی

(هر گونه کپی برداری و استفاده از این مطلب و یا دیگر محتوای وب سایت، جهت آموزش،تکثیر و یا درج در سایت ها یا وبلاگ های دیگر غیرقانونی بوده و از لحاظ شرعی حرام می باشد، جهت استفاده از مطالب، باید با استفاده از قسمت تماس با ما وب سایت، با ما تماس برقرار کرده و نحوه ی استفاده از مطالب را به ما اطلاع دهید و هنگام استفاده از مطلب، منابع را به همراه درج لینک مستقیم ذکر نمایید.)